top of page

Ohlédnutím za školním rokem 2019/2020

Uplynulý školní rok byl nabitý událostmi všeho druhu. Jelikož jsme se Vám za celý rok neozvali, rozhodli jsme se to teď napravit. Pojďte se s námi ohlédnout za školním rokem 2019/2020!


Staročeské Vánoce u kašny Chotěboř, 2019

Hned od září jsme měli velmi napilno. Dostali jsme nabídku na společný koncert s Václavem Neckářem a kapelou Bacily Jana Neckáře. Tuto velmi lákavou nabídku jsme velmi nadšeně přijali. I když to pro nás znamenalo mnoho práce navíc, pustili jsme se do toho. Takže hned od začátku září jsme se začali připravovat na náš jako vždy nabitý prosinec a to tak, že jsme začali trénovat vánoční písně a koledy.



Soustředění je někdy velmi náročné...

Na začátku listopadu proběhlo dvoudenní soustředění. Páteční večer a sobotní den jsme strávili zpíváním, hraním her podporující skupinového ducha a jezením dobrého jídla. V pátek jsme se zaměřili na písničky, které zazněly na koncertu s Václavem Neckářem.

... a proto je po práci důležité se dobře najíst!

V sobotu se k nám připojil i náš klavírista Vláďa a trénovali jsme hromadu písniček z našeho vánočního repertoáru. V sobotu jsme si dali k obědu pizzu. Pak jsme si ještě chvilku zazpívali a rozešli jsme se každý domů s dobrou náladou.




První adventní víkend jsme, jako tradičně, strávili koncertováním na rozsvěcování stromečků. Nejdříve jsme v sobotu 30.11. rozsvítili vánoční stromek na Bílku. Tam jezdí Motýlek pravidelně už několik let a vždy je to pro nás zahájení veškerého hudebního předvánočního shonu. Druhý den, tedy 1.12. jsme účinkovali na Staročeských Vánocích u kašny v Chotěboři. Všichni jsme si tyto koncerty moc užili a už jsme se těšili na následující velký koncert.


Motýlek s Václavem Neckářem

Ve čtvrtek 12.12.2019 nastal velký den, kdy jsme zpívali koncert s Václavem Neckářem. Sešli jsme se o půl šesté večer před Sokolovnou, kde se koncert konal. Pan Neckář se hned s námi přišel seznámit. Dostali jsme vlastní šatnu, kde jsme se trochu rozezpívali a poté proběhla zkouška, kde jsme prošli všechny písničky, které jsme ten večer s Václavem Neckářem zpívali. Takový megakoncert jsme s Motýlkem nikdy nezažili, protože se podařilo vyprodat celou Sokolovnu. Celý večer byla skvělá atmosféra. Moc jsme si tento večer užili a rádi na tento večer vzpomínáme.


Na závěr naší "vánoční koncertní šňůry" nás čekalo už tradiční Vánoční zpívání v Panském Domě. Bylo to jubilejní, již 10. zpívání našeho sboru. Ze začátku jsme byli všichni moc

nervózní, protože Tančírna PD byla úplně plná. Všechny písničky se nám moc povedly, rozloučili jsme se před Vánoci a každý se rozešel k domovu.

10. vánoční zpívání v PD, 2019

Druhá půlka roku proběhla velmi zvláštně. Do začátku března jsme počítali s tím, že v červnu proběhne námi připravovaný koncert, kde měli být hlavně zastoupeny písničky z pohádek, a podle toho jsme i trénovali. Avšak v březnu přišla ona nemoc, takže jsme museli přerušit naše zkoušky. I když jsme se nemohli vídat osobně, alespoň jednou za tři týdny jsme se sešli díky ZOOMu přes počítač, kde jsme si hlavně povídali. Avšak na závěr roku jsme to nevydrželi a sešli jsme se v Kavárně Sluníčko, kde jsme si všichni dali něco dobrého a byli jsme rádi, že se můžeme po dlouhé době vidět.


A co rok 2020/2021? Na to, že máme za sebou teprve první týden nového školního roku, máme za sebou už rychlé soustředění, první zkoušku a koncert s country skupinou Nezmaři! S nimi jsme zazpívali tři písně. I když to bylo na nás ke konci docela dlouhé, moc jsme si to užili.


Chtěli byste s námi zažít skvělou atmosféru koncertů? Získat nové kamarády? Užít si srandu, ale při tom se naučit nové písničky? Každý, kdo má chuť zpívat a je mu 6 – 20 let, je vřele vítán! Přijďte do ZUŠ Chotěboř kterýkoliv pátek v 15:00 na naši zkoušku. Budeme rádi, když se k nám připojíte.





Motýlci

92 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Předvánoční týden 2018

Letošní předvánoční týden měl Motýlek velmi na pilno, protože ho během 3 dnů čekaly dva koncerty. První koncert byl už tradiční koncert Vánoční zpívání v Panském domě, kde jako hosté vystoupili žáci z

bottom of page